top of page
Untitled-8.jpg
20221106_Uit Afrika_Logo_Full_ZWART.png

In 2022 besluiten oude vrienden gerhard van wyk en chretien ploum om samen te werken als zakelijke partners en 'uit afrika' te starten, een 'one-stop-shop' voor lifestyleproducten uit en geïnspireerd door zuid-afrika en daarbuiten.

 

Het assortiment bestaat uit goede wijnen, kleding en schoenen, braai benodigdheden en sieraden. Dit is slechts het begin.

Omdat wij vinden dat afrika veel meer te bieden heeft dan menigeen weet, werd besloten om een webshop te beginnen, met de beste producten die dit deel van de wereld te bieden heeft en tegelijkertijd de lokale afrikaanse gemeenschap in het proces ondersteunt. 

We dragen bij aan liefdadigheidsorganisaties in zuid-afrika die gemeenschappen in nood ondersteunen, ook wildlife-projecten die diersoorten beschermen tegen uitsterven. 

Gerhard van Wyk Owner at Uit Afrika Online Web Store

Afrika zit in ons bloed! 

De liefde voor het afrikaanse continent ontstaat uit de achtergrond van beide eigenaren:

Gerhard is zuid-afrikaan, geboren en getogen in pretoria waar hij na verhuizing naar kaapstad 10 jaar verbleef en momenteel in nederland woont en werkt.

Chretien is in nederland geboren, maar heeft een aantal decennia  in kaapstad geleefd, beschouwd hij zichzelf een 'saffa'; ook hij woont nu in nederland. Beide hebben nog steeds een groeiend netwerk in zuid-afrika, waarbij voortdurend nieuwe producten worden aangeboden.

Gerhard

Chretien Ploum Owner at Uit Afrika Online Web Store

Chretien

bottom of page